HTML

MKB MUSICAL ARÉNA SZABADTÉRI SZÍNPAD SOPRON

Sopron MKB Musical Aréna Szabadtéri Színpad

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Miss Saigon musical Sopronban! Jegyvásárlás itt!

2010.11.24. 16:48 KulturFan

misssaigonrollup600webre

2011 nyarán a musicalfellegvár Sopron!

Miss Saigon

A legenda újraéled!

2011 nyarán a musicalfellegvár Sopron! Ezzel a felkiáltással jelentette be Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója és Török Zoltán az MKB Musical Aréna igazgatója azt a történelminek is nevezhető eseményt, melynek keretében közös produkció keretében mutatják be Sopronban, az MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán Claude-Michel Schönberg világhírű musicaljét, a Miss Saigont.

“A musical, amely már legenda” – hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel a Miss Saigon 1989-es premierje után. S valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg musicalje több tízezerszer ment szerte a világon. “Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó” – írta a Sunday Times, s az újságírónak igaza lett, hiszen a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.

Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi premier – Kerényi Miklós Gábor – KERO® rendezésében, a musicalnek itthon is kultusza alakult ki, nem véletlen tehát, hogy a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna most szabadtéren kelti új életre a legendát 2011 nyarán Sopronban – sztárszereposztásban.

A Miss Saigon Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operája alapján íródott. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején. A musicalt állítólag egy fénykép ihlette, amelyet Schönberg véletlenül talált egy újságban. A fotón egy vietnami édesanya volt, amint éppen elköszön a lányától a Tan Son Nhut Légibázison. A lány az Egyesült Államokba utazott, ahol az édesapja egy volt amerikai katona, és olyan pozícióban volt, amelyben jobb körülményeket tudott a lányának biztosítani. Schönberg az édesanyának ezt a tettét úgy nevezte el, mint a „végső áldozat”, amely aztán a darab központi gondolata lett.

operettlogowebre
KERO® nagy örömmel kezdett foglalkozni újra a musicallel, hiszen pályájának egyik legfontosabb állomása az 1994-es premier.

- A Miss Saigon azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika, s a remek hangzás mellett igazi zenedrámák. A történet számunkra, akik az Amerika-imádat, s a szocializmus gazdasági problémáinak nyomasztó terhe alatt éltünk, különösen átélhető. A mű katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek, szól a gyarmatosításról, a kommunizmus kísértetéről, a különböző kultúrák-népcsoportok közötti különbségekről, s bár társadalmi feszültségekkel teli, mégis főképp a szerelem mindent legyőző erejéről mesél. Sopronban, a Páneurópai piknik, a vasfüggöny lebontásának történelmi helyszínén különös aktualitást nyer ez a produkció. A Miss Saigon jelképe a talmi csillogásnak, az érvényesülési vágyaknak, a kiszolgáltatott szerelmeknek, a rideg valóságnak. A Miss Saigon mégis reménysugár, példa arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is meg kell próbálni felelősséggel élni egymás iránt. Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a legendás musicalt a hatalmas soproni szabadtéri színpadon, élő zenekarral, több száz közreműködővel, helikopterrel és sztárszereplőkkel most újra bemutathatjuk – mondta a rendező, KERO®.

musicalarena141
Török Zoltántól megtudhattuk, hogy az eddig Sopronban bemutatott 4 operettszínházi produkcióra több mint 10 ezer jegyet értékesítettek, ami az együttműködés alig több mint 1 évre visszatekintő időtartamát figyelembe véve, óriási számadat. A Miss Saigon előadásain ugyanakkor ennek dupláját, közel 20 ezer nézőt várnak az ország minden pontjáról.

A bemutatóval a RAABERSPORT KFT. is mérföldkőhöz érkezett, hiszen a darab színre vitelében is aktív szerepet vállal, a Budapesti Operettszínház partnereként.

Az augusztus 19-20-21-én bemutatásra kerülő, gigantikus vállalkozást a Soproni Piknik fő attrakciójának szánják. Olyan programnak, amelyhez fogható látványvilágot csak a legnagyobb európai szabadtéri színpadok közönsége csodálhatott meg korábban.

A belépőjegyek november 13-tól vásárolhatók meg 3990 Ft-os induló áron.

Jegyértékesítő helyek: MKB ARÉNA SOPRON, Pro Kultúra Jegyiroda, Escort Tourist, Blaguss Utazási Iroda.

ONLINE JEGYEK és JEGYÉRTÉKESÍTÉS MÁR MEGKEZDŐDÖTT! ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSHOZ KATTINTSON IDE!


Sopron addig sem marad látványos zenés darabok nélkül, hiszen december 11-én a Nem tudok élni nélküled, majd a Soproni Tavaszi Fesztivál nyitóprogramjaként a West Side Story elevenedik meg a Musical Aréna falai között, Miklósa Erika és Dolhai Attila főszereplésével.

fekvosaigonjo550

Szólj hozzá!

Címkék: színpad sopron musical jegyvásárlás saigon szabadtéri sportaréna miss aréna mkb jegyek jegyinfo

A bejegyzés trackback címe:

https://mkbmusicalarenaszabadteriszinpad.blog.hu/api/trackback/id/tr272470662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása